LuottoPAKKi -
BH-kurssi ja enemmän!

On maailman paras tunne, kun sydäntä lämmittää täysi luottamus vierelläni kulkevaan koiraan ja koirasta huokuu yhtä täysi luottamus minuun.

Kohti luottamusta, yhteyttä ja sujuvaa arkea

Haluatko olla koirasi luottamuksen arvoinen ohjaaja? Toivotko, että koirastasi kasvaa luotettava kaveri kulkemaan vierelläsi, minne ikinä haluattekaan mennä? Toivotko koirallasi olevan perustaidot ja valmiudet, joiden avulla se sopeutuu elämään mahdollisimman hyvää koiran elämää ihmisten yhteiskunnassa, ympäristön asettamien sääntöjen ja odotusten viidakossa?

Kohti käyttäytymiskoetta?

Ehkä haluat myös suorittaa koirasi kanssa käyttäytymiskokeen (PAKK) ja sen myötä ansaita koirallesi koulutustunnuksen BH?

Käyttäytymiskokeeseen saavat osallistua kaikki tunnistusmerkityt koirat! Monien palveluskoiralajien kokeisiin ja kilpailuihin ei saa osallistua ennen kuin käyttäytymiskoe on suoritettu.

"Käyttäytymiskokeen tottelevaisuusosuus sisältää seuraavat liikkeet: seuraaminen sekä taluttimessa että vapaana, liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo sekä paikallaolo. - - Käyttäytymiskokeen toinen osuus suoritetaan joko kadulla, torilla, liikekeskuksessa tai muulla yleisellä paikalla, jossa tarkistetaan koiran suhtautuminen normaaliin liikenteeseen. Koiran tulee suhtautua välinpitämättömästi ja positiivisesti ohikulkeviin ihmisiin, koiriin, autoihin, polkupyöriin, lastenvaunuihin, rullaluistelijoihin ja muihin tavallisesti liikenteessä kohdattaviin tilanteisiin." - Lähde: Suomen Palveluskoiraliitto

Jos mikä tahansa tavoite kuulosti omalta, lähdethän mukaan LuottoPAKKi-kurssille! Kurssille osallistut joko kokonaan etänä tai hybriditoteutuksen ansiosta sekä etä- että lähiopetusta hyödyntäen.

Mikä tekee LuottoPAKKi-kurssista erityisen?

 • Hybridikurssilla vuorottelevat teoria ja käytäntö; luennot, keskustelut ja koirien kanssa treenaaminen! Kaikkia tarvitaan: tieto siitä, mitä kannattaa tehdä, miten ja miksi, auttaa sinua tekemään hyviä ratkaisuja käytännön hetkissä. Siitä on hyvä koirankouluttaminen tehty! Taidot sitten karttuvat ja hioutuvat yhä paremmiksi koiraa kouluttamalla.
 • Syvennyt kouluttajan opastuksella jokaisen BH-kokeeseen sisältyvän tottelevaisuusliikkeen rakentamisen vaiheisiin huolella, alkeista koekuntoon asti!
 • Koeliikkeet eivät suinkaan ole kaikki mitä kokeisiin tarvitaan - lisäksi käymme läpi mm. tavoitteiden asettamista, oppimisen lainalaisuuksia, omalle koiralle sopivien palkkioiden valintaa, motivaatiota, koiran ja ohjaajan tunnetiloja, kokeisiin valmistautumista ja esimerkiksi oman koejännityksen käsittelyä!
 • Saat vinkkejä "ihmisten ilmoilla" lenkkeilyyn ja kaupunkiosion treeneihin.
 • Teoriaosuus on täysin ajasta ja paikasta riippumaton! Vaikket olisi päässyt linjoille Zoom-luennoille tai vaikkei jokin tottelevaisuusliikkeen opetusvaihe olisi vielä ajankohtainen koirallesi, kurssin kaikki tallenteet ja materiaalit jäävät pysyvästi käyttöösi! Voit palata niihin yhä uudestaan ja vielä vuosien päästä, koirasi edistyessä ja tulevienkin koiriesi kanssa!

3 tapaa osallistua hybridikurssille:

Itseopiskelu

Kaikille osallistujille yhteisiä Zoom-luentoja järjestettiin 5 kpl kurssin ensimmäisellä hybriditoteutuskierroksella! Luennoilla käsiteltiin viikon teema ja kurssilaisilta tulleita kysymyksiä. Tallenteet säilyvät käytössäsi DogssAppissa! Luentoja täydentävät treeniviikkojen lukuisat harjoitusohjeet videoineen.

+ lähiopetus

Lähiopetusversiossa pieni ryhmä koirakoita kokoontuu treenaamaan yhdessä Lohjalla. Kouluttajan luotsaamana neljä tapaamista hallissa tai kentällä + yksi tapaaminen kaupungilla!

+ etäopetus

Voit myös saada yksilöllistä ohjausta verkon kautta! Jokaisen luennon (5 kpl) katsottuasi sinulla on mahdollisuus joko tavata kouluttaja etäyhteydellä tai kuvata treenivideo, josta saat kommentit. Osallistujamäärä rajoitettu.

Aikataulu

viikot 1-2

TyökaluPAKKi kentälle ja kaupungille

 • viikko 1, Zoom-viikko
  • Aiheina tavoitteiden asettaminen, treenien suunnittelu, miten koira oppii, BH-koe, kurssin eteneminen, kaupunkitreenit (osa 1: kotitehtäviä), itsearviointilomake
 • viikko 2, treeniviikko
  • Aiheina tutustuminen, koirien lähtötilanne (kenttä & kaupunki) ja palkkautuvuus

viikot3-4

Viihdythän vierelläni!

 • viikko 3, Zoom-viikko
  • Aiheena seuraaminen - alkeista kohti BH-kuntoa! + edellisten viikkojen kysymyksiä ja vastauksia
 • viikko 4, treeniviikko
  • Aiheena seuraaminen

viikot 5-6

Maa on magneetti!

 • viikko 5, Zoom-viikko
  • Aiheina maahanmeno ja paikallaolo - alkeista kohti BH-kuntoa! + edellisten viikkojen kysymyksiä ja vastauksia
 • viikko 6, treeniviikko
  • Aiheina maahanmeno ja paikallaolo

viikot 7-8

Yhdessä ja erikseen!

 • viikko 7, Zoom-viikko
  • Aiheina jäävät liikkeet (istuminen, maahanmeno) ja luoksetulo - alkeista kohti BH-kuntoa! + edellisten viikkojen kysymyksiä ja vastauksia
 • viikko 8, treeniviikko
  • Aiheina jäävät liikkeet ja luoksetulo

viikot 9-10(-11)

Coolisti cityssä - ja kokeessa!

 • viikko 9, Zoom-viikko 
  • Aiheina kaupunkitreenit (osa 2) sekä kokeeseen valmistautuminen ja koejännitys + edellisten viikkojen kysymyksiä ja vastauksia
 • viikko 10, treeniviikko
  • Aiheena BH-kokeen kaupunkiosio
 • bonusviikko 11
  • Vastaukset mahdollisiin viimeisten viikkojen kysymyksiin ilmestyvät tekstinä tai videotallenteena!
  • Itsearviointi uudestaan, kurssipalaute

Kouluttajasta: Katja Kontu

Katjan tärkein tavoite on olla koirakoille luotsina, jonka tuella ihminen ja koira pääsevät kokemaan yhdessä onnistumisen ja oivaltamisen riemua! Katja kouluttaa päätyönään koirakoita niin livenä kuin mobiilisovellus DogssAppin kautta.

Vuonna 2022 Katjan suosituimpia livekursseja olivat Häiriöherkkien koirien tottelevaisuus- ja BH-kurssit. DogssAppin avulla tärkeät opit ovat nyt myös kauempana asuvien tavoitettavissa!

Hinnat

Itseopiskelu

Hinta yhteensä vain 49 euroa! Hinta sisältää:

5 kpl Zoom-luentoja, jokaisen kesto 1-2 tuntia!

Luentotallenteet pysyvästi käyttöösi!

Harjoitteluohjeet sisältäen tekstiä ja videoita!

Mahdollisuus lähettää kysymyksiä - Kurssimateriaalia kehitetään kysymysten avulla!

Lähiopetus

149 euron koirakkomaksu sisältää 5 kurssikertaa Lohjalla.


Lähiopetuksen toinen toteutuskierros on käynnissä.


Toivo kolmatta kierrosta: [email protected]


Etäopetus

129 euron koirakkomaksu sisältää valintasi mukaan:

5 x 20 min yksilöllistä ohjausta Zoomin kautta!

TAI

Kommentit sähköpostitse viiteen treenivideoosi!

TAI

voit yhdistellä edellä mainittuja! Kysy mahdollisuutta etäopetukseen: [email protected]

10 viikon kurssin yhteishinnaksi muodostuu näin joko 49 e (itseopiskelumateriaalit), 198 e (materiaalit + lähiopetus pienryhmässä) tai 178 e (materiaalit + henkilökohtainen etäopetus).

Maksutapoina valintasi mukaan lasku (korttimaksu verkossa tai tilisiirto) tai liikuntaetu (Edenred, ePassi tai Smartum!)

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kurssille ehdit mukaan milloin tahansa - luentotallenteet ja ohjevideot ovat käytössäsi aina! Pyydä lasku [email protected] tai osta kurssi suoraan sovelluksessa: