Onko sinulla persoonallinen pentu tai tunteikas teinikoira, jota haluaisit oppia ymmärtämään yhä paremmin? Tungetaanko teitä muottiin, joka ei teille sovi?

Miten opit välttämään överit ja vajarit, ja luotsaamaan koirasi tasapainoiseksi harrastuskaveriksi

Varsinkin, jos asut kaukana unelmiesi valmentajista ja kaipaat tukea junnusi treenaamiseen, tämän sivun loppuun asti lukematta jättäminen voi olla kohtalokas virhe...

Tiedätkö sen tuskaisan tunteen, kun tajuat toimineesi täysin koirallesi sopimattomalla tai jopa haitallisella tavalla? Muistatko:

 • Se hetki, kun kouluttaja sanoi sinulle “Nyt teet näin!”, ja sinä teit, ehtimättä ollenkaan ajatella ja harkita ohjeen järkevyyttä.
 • Se hämmennys, kun uusi pentusi ei millään meinannut oppia samaa asiaa tai samalla tavalla kuin aiempi koirasi.
 • Se kokonainen vuosi, jonka tahkosit yhden tärkeimpänä pidetyn asian opettamiseksi koirallesi - joko ilman edistymistä TAI edistyen liiankin hyvin vain huomataksesi, että tuo “ylihyväksi” koulutettu taito nyt pahasti hidastaa ja vaikeuttaa jonkun muun tärkeän taidon opettamista!
 • Se aika, kun olit/olet aloittelija ja yritit toteuttaa auktoriteetin antamaa ohjetta siitä, miten “juuri tämän rotuiselle koiralle” pitää joku asia kouluttaa (vaikka ehkä intuitiivisesti oudoksuit koko asiaa).

Jos kuulostaa tutulta, niin auts. Minäkin muistan, ja tiedän miltä se tuntuu. Jotkut asiat valkenevat melkein välittömästi - toiset vasta vuosien päästä, kun opimme lisää. Silloin sattuu ja kaduttaa. Mutta tiedätkö, virheenkin sattuessa olet toiminut niin hyvin kuin siinä hetkessä ja niillä resursseilla osasit! Syyttely tai muistoissa piehtarointi ei edistä mitään asiaa, joten opetellaan mieluummin uusia toimintatapoja.

Jos et ole kokenut mitään tuollaista, niin onnittelut! Pysy avoimena äläkä anna ihmisten tai nykyisen koirasi kasata sinulle ennakko-odotuksia seuraavankaan koirasi varalle.

Minkä pitää muuttua?

Pentuja tungetaan usein samaan muottiin, sekä kursseilla kouluttajien antamissa harjoituksissa että kotona arjessa, omistajan aiempien pentukokemusten ohjaamana.


Mitä ajattelutapoja lähtisin muuttamaan?

 1. 1
  "Pentu = vain pentu (tai koira tai rotu)." Ei, vaan myös uniikki yksilö! Opetellaan tutustumaan oman pennun persoonaan, ominaisuuksiin ja taipumuksiin. Ymmärretään, mitkä piirteet saattavat ilmetä vasta aikuisena ja johtaa meitä nyt harhaan, jos teemme liian aikaisin johtopäätöksiä.
 2. 2
  "Kaikki mulle heti!" Ei, vaan suunnitellaan ja aikataulutetaan järkevä taitojen opetusjärjestys, jottei aiheuteta haittaa koiran fyysiselle, psyykkiselle tai taidolliselle kehittymiselle.
 3. 3
  "Samat harjoitukset kaikille (omille kurssilaisille tai oman perheen koirille)!" Ei, vaan tehdään yksilölliset painotukset harjoituksiin ja koulutustekniikoihin. Nähdään pentu yksilönä, jolle tietyn asian kouluttaminen voi olla supertärkeää ja toisen asian kouluttaminen merkityksetöntä tai jopa haitallista!
 4. 4
  "Käydään kurssi." Entä jos siirtyisit kurssilaisesta valmennettavaksi? Opi uutta, luota itseesi, keskustele, ehdota, kokeile, analysoi, voimaannu! Kasva pentusi kanssa siksi upeaksi koirakoksi, josta haaveilet! Kannustavan valmentajan ja yhteisön tuella.

Kohti valoisaa tulevaisuutta

Nykyisin kun valmennan pentu- ja teinikoiria omistajineen, pyrin huomioimaan jokaisen koirakon erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet. Jokaisella on oma polku.

Yhtenä päätavoitteena on, että opit tuntemaan oman pentusi ja tekemään juuri sille sopivia koulutusratkaisuja. Missä pentu on luonnostaan hyvä, ja mitä voi koulutuksessa jättää vähemmälle? Mitä sen kanssa pitäisi erityisesti harjoitella juuri nyt? Entä myöhemmin?

Toisena päätavoitteena on, että opit tekemään kouluttamisesta sujuvaa vuoropuhelua koirasi kanssa - rakentamaan hyvää suhdetta ja yhteyttä välillenne ja käyttämään palkkioita monipuolisesti ja koiran rakastamilla tavoilla. Näin saat koirastasi aidosti sitoutuneen ja motivoituneen treenikaverin!

Tunnista taipumukset

... ja tavoittele tasapainoa! Kolikolla on aina kääntöpuoli, niin myös jokaisella koiran ominaisuudella ja taidolla!

Viritä vuoropuhelu

...ja valitkaa vahvisteet. Eri tilanteisiin sopivia palkkioita voi etsiä ja rakentaa - koiran kanssa, koiran ehdoilla. Upea palkkio olet myös sinä itse, ilman ulkoisia välineitä.

SMARTisti!

Sosiaalisuus, motivaatio, aktiivisuus, reaktiot ja taidot ovat 5 isoa teemaa, jotka ovat valikoituneet pentuvalmennusteni pohjaksi.

Kannustava valmentajasi Katja

Päätyöni on kouluttaa koiraharrastajia ja testata kaikenkarvaisia koiria, tai ehkä kuvaavammin sanottuna lisätä ymmärrystä koirien ja niiden omien ihmisten välillä.

Olen tällä hetkellä valmentajan työstä innoissani, enemmän kuin koskaan aiemmin!

Vielä jokin aika sitten en olisi uskonut, että voisin päätyä toteuttamaan projektia, jossa yhdistyy koko aiempi työurani - niin kirjava se ura nimittäin on, kun olen ehtinyt työskennellä vuosia jokaisessa näistä:

 • Ammatillisena opettajana eläinalalla
 • Yliopiston projekteissa ja Opetusteknologiayksikössä
 • Viestinnässä ja julkaisugraafikkona
 • Koirakoiden kouluttajana eri lajeissa (mm. PK-lajit, toko, hyppytekniikka, nosework) ja pentukursseilla
 • SmartDOG-testaajana

Mutta niin vain tapahtui! Tuo kaikki osaaminen yhdistyy ja kiteytyy tänä syksynä uuden valmennuksen ja mobiilisovelluksen muotoon!

Työkokemuksen ja koulutuksen lisäksi hyödynnän kaikkea sitä, mitä olen omilta pennuiltani ja koiriltani vuosien varrella arjessa ja harrastuksissa oppinut, sekä valtavaa, koko ajan kasvavaa SmartDOG-dataa.

SmartDOG tekee tiedettä

Olen itse SmartDOG-testannut yli 350 koiraa, ja koko testaajajoukon toimesta SmartDOGin tietokannassa on yhteensä jo n. 3400 testin tulokset. Tietoa kertyy koko ajan lisää. Koirasta eläimenä, rotujen välisistä eroista, pentuajan ja aikuisuuden välisistä eroista… ja sitten siitä, mikä minua testipäivinä yhä uudestaan häikäisee, ja mikä on meille kouluttajille ja koirien omistajille kaikkein merkityksellisintä: yksilöiden välisistä eroista ja oman koiran ominaisuuksista!

Tietty rotu tai sukulinja voi nostaa jonkun ominaisuuden todennäköisyyttä, mutta ei milloinkaan taata sitä! Joukossa on aina se erilainen tyyppi, ja sitten se vielä erilaisempi. Ääripäiden edustajat ja kaikkea siltä väliltä.

Jokaisella koiralla on oma, yksilöllinen polkunsa: eri geeniperimä, kokemukset ja oppimishistoria kuin kenelläkään muulla.

Smarttistartti = 10 viikon valmennus
pennuille ja junnuille

Uuden Smarttistartti-valmennuksen pohjana ovat Pentupilotti-kurssini, joita olen vetänyt livenä lukuisille ryhmille SmartDOG-testattuja pentuja! Nyt digimuotoon siirretty ja muutenkin paranneltu valmennus on jaettu viiteen osioon (SMART):

S

SOSIAALISUUS 
 • Viikot 1-2
 • Millainen on sinun koirasi suhtautuminen vieraisiin ihmisiin, koiriin ja ympäristöihin - ja miten sen asennetta muovataan haluamaasi suuntaan? Mahdollisimman mutkaton suhtautuminen ympäristötekijöihin on tärkeä edellytys sille, että pääsemme kouluttamaan koiralle mitään lajitaitoja.

M

MOTIVAATIO  
 • Viikot 3-4
 • Moottori yskähtelee vai mopo karkaa? Miten valitset ja rakennat erilaisia vahvisteita yhdessä koiran kanssa? Miten selvität, mikä juuri sinun koiraasi motivoi ja minkä arvoisia esimerkiksi eri palkkiot sille ovat? Miksi eri arvoisia ja eri tunteita herättäviä palkkioita tarvitaan?

A

AKTIIVISUUS 
 • Viikot 5-6
 • Miten haetaan ja säilytetään itsenäisen työn ja yhteistyön tasapaino koiran elämässä? Miten rakennetaan paljon puhuttu "aktiivinen koira" ja "hyvä suhde"? Miten tehdään arjesta ja kouluttamisesta mahdollisimman sujuvaa vuoropuhelua koiran kanssa?

R

REAKTIOT
 • Viikot 7-8
 • Nopeiden ratkaisujen ja huolellisen harkinnan tasapaino. Miten koiran impulsiivisuus vs. hyvä itsehillintä kannattaa huomioida sen kouluttamisessa? Missä tapauksissa ja milloin itsehillintä kannattaa nostaa harjoiteltavien asioiden listan kärkeen - ja miksi sitä voi olla vaarallista harjoitella liian aikaisin?

T

TAIDOT  
 • Viikot 9-10
 • Koiran taipumukset, koira oppijana ja kouluttajan työkalupakki - miten koiran yksilölliset piirteet oppijana kannattaa selvittää ja huomioida sen kouluttamisessa? Mihin tilanteisiin erilaiset koulutustekniikat sopivat? Tutustutaan lukuisiin keinoihin saada uusi taito alulle - niitä soveltamalla sinun ei tarvitse enää kysellä muilta, miten joku yksittäinen taito X opetetaan.

TV

Tunnista taipumukset - Tavoittele tasapainoa
Viritä vuoropuhelu - Valitkaa vahvisteet
 • Joka viikko pidetään mielessä myös nämä valmennuksen tausta-ajatukset!
 • Tunnista taipumukset: Hyödynnetään saamaasi testiraporttia, jos koirasi on SmartDOG PENTU-, KOGNITIO-, ja/tai OPPIMISNOPEUS-testattu! (Jos ei ole, saat apukysymyksiä tai lisätehtäviä koirasi objektiivisen havainnoinnin ja arvioinnin avuksi.)
 • -> Tavoittele tasapainoa: Edellisten perusteella valitaan yhdessä sinun koirallesi sopivimmat harjoitukset jokaiselle valmennusviikolle. Mikä on tärkeintä juuri nyt? Mitä voi jättää vähemmälle tai myöhemmäksi?
 • Viritä vuoropuhelu: Se seikka joka varmasti eniten on parantanut koiratreenieni sujuvuutta vuosien varrella, on ajatus treenihetkestä vuoropuheluna koiran kanssa. Mitä taitavammaksi siinä tulemme, sitä jouhevammin treenihetki soljuu alusta loppuun ilman turhia katkoja ja konflikteja.
 •  -> Valitkaa vahvisteet: Tämä korostuu motivaatioviikoilla, mutta käytännössähän kaikki koulutus rakentuu vahvisteiden varaan. Opit tutkimaan palkkioiden arvoa ja vaikutuksia ja “sivuvaikutuksia” yhdessä koirasi kanssa, ja valitsemaan / rakentamaan eri tilanteisiin sopivia palkkioita.

Jokaisen osion ensimmäisellä viikolla saat mobiilisovelluksen kautta materiaalipaketin: tekstin ja tarvittaessa selkeyttävien video- tai äänitallenteiden muodossa. 

Luvassa on myös tehtäviä, tarkistuslistoja, treenisuunnitelmia, kyselyitä, leikkimielisiä kilpailuja osallistujien kesken... Mitä vain keksimme - sillä uuden valmennuksen pilottiryhmäläisenä olet mukana muovaamassa sisältöjä! Kerään palautetta ja ideoita ja toteutan toiveitasi koko valmennuksen ajan.

...Eikä siinä todellakaan vielä kaikki!

Nyt vasta päästäänkin varsinaiseen uusien tuulien osioon, joka saa sukat pyörimään jaloissa!


Samalla kun pentuvalmennukseni siirtyy digimuotoon, syntyy sille myös uusi kotipesä: DogssApp! Mobiilisovelluksen avulla sinulla on valmennus ja valmentaja koko ajan mukanasi!


Smarttistartin ja DogssAppin syntymän sekä oman junnuni Ketun 1-vuotissynttärin kunniaksi kokosin pilottiryhmään tuleville huikean, ainutlaatuisen kokoelman bonuksia!!!


Tämä tarjous ei tule toistumaan!


(Yritin mainita myös lahjaksi saamiesi bonusten normaalihintoja, mutta todellisuudessahan bonus voi olla suorastaan mittaamattoman arvokas, jos se sattuu ratkaisemaan vaikkapa tämän hetken isoimman ongelmasi...)

Bonus #1 - VALMENNUSPUHELUT

Viisi ryhmävalmennuspuhelua, jotta saat taatusti tukea ja yksilöllistä valmennusta! Jokaisen osion toisella viikolla on mahdollisuus tavata Zoomin kautta - mitä kuuluu, miten sujuu, mikä on edistynyt upeasti ja mihin tarvitset apua?

(Arvo: 100 euroa)

Bonus #2 - YHTEISÖ

Pilottiryhmä, jotta sinulla on muista mahtavista tyypeistä ja ihanista pennuista koostuva, kannustava osallistujaporukka koko ajan tukenasi! Yhteisössä on parhaimmillaan lähes 24/7 mahdollisuus saada apua ja myös auttaa muita.

(Arvo:  Hyvien treenikaverien arvo on kerrassaan mittaamaton!)

Bonus #3 - MOBIILISOVELLUS DogssApp

DogssApp, jotta sinulla on kaikki ohjeet, valmennuspuhelutallenteet, valmentaja ja yhteisö aina taskussasi, milloin ja missä ikinä haluatkin treenata, keskustella, kerrata tai tehdä suunnitelmia!

Upouusi DogssApp-sovellus toimii millä tahansa laitteella, ja sinä olet mukana kehittämässä sitä! Omien treenien seuranta tekee edistymisen näkyväksi ja motivoi jatkamaan.

(Arvo: Sovellus tulee sisältämään ilmaisia ja maksullisia sisältöjä. Kaikki sisällöt näkyvät perustajajäsenille 59 e/kk!)

Bonus #4 - VERKKOKURSSI

Jälkistartti, Hakustartti tai Hyppystartti veloituksetta, jotta pääset aloittelemaan myös harrastuslajia valintasi mukaan!

(Arvo: 37 euroa)

Bonus #5 - "KOIRA JA EIT"

Lokakuussa ilmestyvä Eroon ikävistä tavoista -opas veloituksetta, jotta saat selkeän tsekkauslistan myös miettiessäsi ratkaisuja mahdollisen ongelmallisen käyttäytymisen muokkaamiseksi!

Kun valmennuksessa usein keskitymme enemmän taitojen opettamiseen, itseopiskeltavan verkkokurssin muotoon rakennetusta sähköisestä oppaasta voit saada vinkkejä "pois-opettamisen" kysymyksiin. (Arkihan meillä sujuu kuin tanssi - joskus se vain tarkoittaa myös varpaille tallomista ennen kuin tulee sujuvaksi…)

(Arvo: 37 euroa)

Bonus #6 - MAHDOLLISUUS VAKKARIPAIKKAAN

Kaiken kukkuraksi vielä halutessasi mahdollisuus jatkaa etävalmennettavana, jotta saavutat jatkuvaa edistymistä!

Jos tulet hyväksytyksi Smarttistartin pilottivalmennusryhmään ja valitset maksutavaksi kuukausimaksun, sinusta tulee myös DogssAppin perustajajäsen! Tähän sisältyy Smarttistartin jälkeenkin jatkuvat ryhmävalmennuspuhelut, kaikki DogssAppiin tulevat päivitykset, kurssit ja tallenteet sekä yhteisö, ja vielä 10 % alennus yksäreistä (live tai Zoom)!!!

(Arvo: vähintään 10% alennus kaikista normaalihinnoista!)

Pentupilotti goes digi

Smarttistartti kutsuu koolle vasta ensimmäistä pilottiryhmää, mutta mitä tuumivat käytännön koulutuksiin ja kursseille osallistuneet, kuten Elisa ja vauhdikas Kuje, sekä aivan ensimmäisen Pentupilotti-kurssin 2018 käyneet Tiina ja Wanda?

terveisiä live-kursseilta

Mitä asiakkaat ovat kokeneet?

Elisa ja Kuje

Koirieni kanssa leikkimiseen avautui vuoropuhelu, kun Katja ohjasi kokeilemaan erilaisia tapoja yhteisiin peleihin. Tikkujutun kurssit ovat minulle ja koirilleni turvallisia paikkoja harrastuksillemme tärkeiden pohjataitojen harjoitteluun. Suosittelen Katjan koulutuksia ehdoitta, kun haluat ymmärtää koirasi käyttäytymistä ja kehittyä yhteistyössä.

Elisa Reunanen ja kelpie Kuje
Wanda

Hieman epävarman ja kiihkeän pennun kanssa saatiin hyvä startti eteenpäin. Nyt aikuisena koira osaa hakeutua rauhalliseen mielentilaan lajitreeneissäkin eikä vieraat ihmiset tai ympäristö aiheuta kohtuutonta stressiä. Kiitos Katja!

Tiina Mursula ja labradorinnoutaja Wanda

Investoi sinäkin yhteistyöhön koirasi kanssa ja hae mukaan!

Nyt tuumasta toimeen! Hakemuslomake Smarttistarttiin on avattu!

Kun täytät hakemuksen, valittavanasi on kaksi hintavaihtoehtoa:

 • Kertamaksu 227 e, jolla saat käyttöösi Smarttistartin ja bonukset 1-5.
 • Kuukausimaksu 59 e/kk, jolla lunastat myös bonuksen 6 ja jatkat itsesi ja koirasi kehittämistä yhdessä minun ja muiden kanssa vielä Smarttistartin jälkeenkin, niin kauan kuin haluat!

Eli muutaman yksärin hinnalla saat 10 viikon valmennuksesta ja huikeista bonuksista paljon, paljon, paljon enemmän, kuin ikinä ehtisit muutamasta käytännön tunnista saada! Opiskelet ja treenaat omassa rauhassa, ilman reissaamista, polttoainekuluja ja kurssien hälinää...

Nykyinen tarjous (kertamaksun hinta ja bonukset) on voimassa näillä näkymin 8.9.2021 klo 21 mennessä hakemuksen täyttäneille! Haku saattaa päättyä jo aiemmin, mikäli Smarttistartin pilottivalmennusryhmä täyttyy.

EDIT: Tarjous on päättynyt ja pilottiryhmä on täynnä! Voit ilmoittautua jonottamaan mahdollista peruutuspaikkaa, lomakelinkki on tämän sivun lopussa.


Valmennus alkaa ja ensimmäiset Smarttistartti-materiaalit julkaistaan 27.9.2021. Smarttistartin sisällöt tulevat pilottiryhmän ja DogssAppin Perustajajäsenten saataville!

MIKSI ihmeessä noin valtava paketti näin pienellä hinnalla, tarjolla näin pienen hetken, ja vain hakulomakkeen kautta hyväksytyille?!

Ainutkertaisen hintatarjouksen ja ison kasan bonuksia saat palkinnoksi avustasi valmennuksen ja sovelluksen kehittämisessä!

Lämpimät kiitokset siitä, että lähdet mukaan nyt! 

 • Hakuprosessi, koska: Haen ensisijaisesti kokoon hyvää porukkaa, joka kannustaa, auttaa ja tukee toisiaan, ja siten auttaa minua tekemään valmennukseen osallistumisesta hyvän mielen kokemuksen kaikille.
 • Pieni hinta, koska: Haen pilottiporukkaa, joka palautetta antamalla ja oppimiskokemuksiaan jakamalla auttaa minua kehittämään Smarttistartista ja DogssAppista yhä parempia - myös tulevia valmennettavia, pennunomistajia ja koiraharrastajia varten!
 • Lyhyt hakuaika, koska: Haluan valmennuksen ja perustajajäsenten porukan kasaan nopealla aikataululla, jotta yhteisen ideoinnin vaihe saa reippaan alun! Tiedän, että palautteidenne ja kokemustenne perusteella yhdessä kehitetyistä valmennuksista - ja DogssApp-sovelluksesta - tulee parempia kuin osaan yksin edes kuvitella!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minkä ikäisen pennun/junnun kanssa voin osallistua?

En laittanut valmennukseen ikärajaa. Voit hakea mukaan, vaikka pentusi saapuisi sinulle vasta valmennuksen alkaessa! Voit hakea myös teini-ikäisen koiran kanssa, ja miksei vähän vanhemmankin "pennunmielisen" koiran kanssa, jos kurssin teemat tuntuvat ajankohtaisilta! Kouluttamisen sisältöön ja tahtiin vaikuttaa enemmänkin koiran yksilöllinen kehitystahti kuin ikä numeroina.

Onko tämä valmennus aloittelijoille vai kokeneille koiraharrastajille?

Kokoamme mahdollisimman monipuolista pilottiryhmää - silloin opimme kaikkein eniten! tule sellaisena kuin olet. Aloittelevien koiranomistajien kysymykset auttavat hiomaan materiaalista selkeän myös tuleville valmennettaville. Kokeneiden konkarien ansiosta ryhmässä syntyy varmasti syvällisempääkin keskustelua valmennuksen teemoista, ja löytyy asiantuntemusta koko porukan yhteiseksi hyväksi.

Mitä vaikutuksia on sillä, jos valitsen kertamaksun?

 • saat Smarttistartin ja bonukset 1-5
 • maksat kertamaksun 227 euroa
 • Rahat takaisin -takuu 14 vuorokautta ostopäivästä: Jos päättäisit jostain syystä päättäisit perua kahden viikon kuluessa ostosta, palautan rahasi!
 • DogssApp ja Smarttistartin sisällöt jäävät käyttöösi 10 viikon valmennuksen jälkeenkin
 • et näe muita DogssAppin maksullisia sisältöjä, ellet hanki niitä erikseen 
 • voit halutessasi jatkaa valmennettavana milloin tahansa Smarttistartin jälkeen, mutta Perustajajäsenten hintatarjous 59 e/kk ei ole silloin enää voimassa

Mitä vaikutuksia on sillä, jos valitsen kk-maksun?

 • saat Smarttistartin ja bonukset 1-6, joista #6 on mahdollisuus jatkaa valmennettavana vielä Smarttistartin jälkeenkin
 • eli saat mm. kaikki DogssAppiin tulevat päivitykset ja tuotteet (ensi vuodelle suunnitteilla ainakin BH-appi LuottoPAKKi ja valmennusta jälkikoirille), jatkuvat ryhmävalmennuspuhelut, ja 10 % alennuksen sekä livenä että Zoomissa pidettävistä yksäreistä!
 • maksat DogssAppin Perustajajäsenen hinnan, 59 euroa/kk
 • voit pysyä Perustajajäsenenä niin kauan kuin haluat nauttia Smarttistartista ja muista DogssAppin maksullisista sisällöistä!
 • Smarttistartin alkua odotellessa tilauksesi alkaa 14 vuorokauden ilmaisella kokeilujaksolla.
 • Voit keskeyttää valmennuksen milloin haluat, jolloin sinulta ei enää veloiteta seuraavaa kuukausimaksua. Muista kuitenkin, että Perustajajäsenen hintatarjous ei ole voimassa enää myöhemmin, jos päätät palata valmennettavaksi kk-maksulla.

Millaiset koulutusmenetemät tässä valmennuksessa on?

Kaikki koulutukseni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen. Opettelemme palkkioiden käytössä niin taitaviksi, että muut keinot muuttuvat tarpeettomiksi. Väkivallalle Tikkujutulla on nollatoleranssi. Kouluttajana minulle tärkeitä sanoja ovat vuorovaikutus, ilo, sydän ja järki. Käy lukemassa arvoistani lisää Tikkujutun nettisivustolla!

Smarttistartin yhteisössä saa kertoa omista kokemuksista ja kysyä ilman pelkoa. Muistetaan, että jokainen koira on yksilöllinen timantti ja omistajalleen rakas! Yhteisössä keskustellaan ystävällisesti, toisia kunnioittavasti ja kannustavasti - ei syytellä eikä juoruilla.

P.S.

Pilottiryhmä on täynnä, mutta tästä löytyy uusi lomake, jolla pääset pilottiryhmän varasijalle ja/tai kertomaan toiveitasi!

Vielä kysyttävää?
 [email protected]