Onko sinulla persoonallinen pentu tai tunteikas teinimonsteri, jota haluaisit oppia ymmärtämään yhä paremmin? Onko se ensimmäinen koirasi - tai jo ties kuinka mones, mutta aivan erilainen kuin aiemmat?

Miten löydät yhteisen sävelen ja yhdessä tekemisen harmonian sinun ja koirasi välille?

Hirvittääkö koirakoulun kursseille meno, tai tuntuiko että siellä kaikkia tungettiin samaan muottiin, joka ei sinulle ja koirallesi sovi? Asutko kaukana unelmiesi valmentajista ja kaipaisit tukea koirasi treenaamiseen? Apu on tässä!

Minkä pitää muuttua?

Pentuja tungetaan usein samaan muottiin, sekä kursseilla kouluttajien antamissa harjoituksissa että kotona arjessa, omistajan aiempien koirakokemusten ohjaamana.


Mitä ajattelutapoja lähtisin muuttamaan?

 1. 1
  "Pentu = vain pentu (tai koira tai rotu)." Ei, vaan myös uniikki yksilö! Ihmettele ja ihastu! Opettele tutustumaan oman pennun persoonaan, ominaisuuksiin ja taipumuksiin. Ymmärrä myös, mitkä piirteet saattavat ilmetä vasta aikuisena ja johtaa nyt harhaan, jos teet pennusta liian aikaisin johtopäätöksiä.
 2. 2
  "Kaikki mulle heti!" Ei, vaan suunnittele ja aikatauluta järkevän taitojen opetusjärjestys, jottet aiheuta haittaa koiran fyysiselle, psyykkiselle tai taidolliselle kehittymiselle. Jokainen koira kehittyy omaa tahtiaan.
 3. 3
  "Samat harjoitukset kaikille (omille kurssilaisille tai oman perheen koirille)!" Ei, vaan tee yksilölliset painotukset harjoituksiin ja koulutustekniikoihin. Näe koira yksilönä, jolle tietyn asian kouluttaminen voi olla supertärkeää ja toisen asian kouluttaminen merkityksetöntä, ei-ajankohtaista tai jopa haitallista!
 4. 4
  "Käydään kurssi." Entä jos siirtyisit kurssilaisesta valmennettavaksi ja yhteisön jäseneksi? Opi uutta, luota itseesi, keskustele, ehdota, kokeile, analysoi, voimaannu! Kasva pentusi kanssa siksi upeaksi koirakoksi, josta haaveilet! Kannustavan valmentajan ja yhteisön tuella. Yhteisön, joka pysyy ja kasvaa.

Lisätään ymmärrystä ihmisen ja koiran välillä

Nykyisin kun valmennan koiria omistajineen, pyrin huomioimaan jokaisen koirakon erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet. Jokaisella on oma polku.

Yhtenä päätavoitteena on, että opit tuntemaan oman koirasi ja tekemään juuri sille sopivia koulutusratkaisuja. Missä pentu on luonnostaan hyvä, ja mitä voi koulutuksessa jättää vähemmälle? Mitä sen kanssa pitäisi erityisesti harjoitella juuri nyt? Kun opit ratkomaan näitä kysymyksiä, et uuvu siihen valtavaan tulvaan asioita, joita kummin kaiman mielestä "pennulle pitää ehdottomasti opettaa kun se on jo tuon ikäinen".

Toisena päätavoitteena on, että opit tekemään kouluttamisesta sujuvaa vuoropuhelua koirasi kanssa - rakentamaan hyvää suhdetta ja yhteyttä välillenne sekä käyttämään palkkioita monipuolisesti ja koiran rakastamilla tavoilla. Näin saat koirastasi aidosti sitoutuneen ja motivoituneen treenikaverin!

Tunnista taipumukset

... ja tavoittele tasapainoa! Kolikolla on aina kääntöpuoli, niin myös jokaisella koiran ominaisuudella ja taidolla! Jossain hyödyksi, toisessa tilanteessa haitaksi.

Viritä vuoropuhelu

...ja valitkaa vahvisteet. Eri tilanteisiin sopivia palkkioita voi etsiä ja rakentaa - koiran kanssa, koiran ehdoilla. Upea palkkio olet myös sinä itse, ilman ulkoisia välineitä.

SMARTisti!

Sosiaalisuus, motivaatio, aktiivisuus, reaktiot ja taidot ovat 5 isoa teemaa, jotka ovat valikoituneet pentuvalmennukseni pohjaksi.

Kannustava valmentajasi Katja

Päätyöni on kouluttaa koiraharrastajia ja testata kaikenkarvaisia koiria, tai ehkä kuvaavammin sanottuna lisätä ymmärrystä koirien ja niiden omien ihmisten välillä.

Olen tällä hetkellä valmentajan työstä innoissani enemmän kuin koskaan aiemmin!

Vielä jokin aika sitten en olisi uskonut, että voisin päätyä toteuttamaan projektia, jossa yhdistyy koko aiempi työurani - niin kirjava se ura nimittäin on, kun olen ehtinyt työskennellä vuosia jokaisessa näistä:

 • Ammatillisena opettajana eläinalalla
 • Yliopiston projekteissa ja Opetusteknologiayksikössä
 • Viestinnässä ja julkaisugraafikkona
 • Koirakoiden kouluttajana eri lajeissa (mm. PK-lajit, toko, hyppytekniikka, nosework) ja pentukursseilla
 • SmartDOG-testaajana

Mutta niin vain tapahtui! Tuo kaikki osaaminen yhdistyy ja kiteytyy valmennuksen ja mobiilisovelluksen muotoon!

Työkokemuksen ja koulutuksen lisäksi hyödynnän kaikkea sitä, mitä olen omilta pennuiltani ja koiriltani vuosien varrella arjessa ja harrastuksissa oppinut - sekä valtavaa, koko ajan kasvavaa SmartDOG-dataa.

SmartDOG tekee tiedettä

Olen itse SmartDOG-testannut yli 400 koiraa, ja koko testaajajoukon toimesta SmartDOGin tietokannassa on yhteensä jo yli 4000 testin tulokset. Tietoa kertyy koko ajan lisää. Koirasta eläimenä, rotujen välisistä eroista, pentuajan ja aikuisuuden välisistä eroista… ja sitten siitä, mikä minua testipäivinä yhä uudestaan häikäisee, ja mikä on meille kouluttajille ja koirien omistajille kaikkein merkityksellisintä: yksilöiden välisistä eroista ja oman koiran ominaisuuksista!

Tietty rotu tai sukulinja voi nostaa jonkun ominaisuuden todennäköisyyttä, mutta ei milloinkaan taata sitä! Joukossa on aina se erilainen tyyppi, ja sitten se vielä erilaisempi. Ääripäiden edustajat ja kaikkea siltä väliltä.

Jokaisella koiralla on oma, yksilöllinen polkunsa: eri geeniperimä, kokemukset ja oppimishistoria kuin kenelläkään muulla.

Smarttistartti = 10 viikon valmennus
+ pysyvä pääsy ajantasaisiin materiaaleihin

Uuden Smarttistartti-valmennuksen pohjana ovat Pentupilotti-kurssini, joita olen vetänyt livenä lukuisille ryhmille SmartDOG-testattuja pentuja! Nyt digimuotoon siirretty ja muutenkin paranneltu valmennus on jaettu viiteen osioon (SMART):

S

SOSIAALISUUS 
 • Viikot 1-2
 • Millainen on sinun koirasi suhtautuminen vieraisiin ihmisiin, koiriin ja ympäristöihin - ja miten sen asennetta muovataan haluamaasi suuntaan? Mahdollisimman mutkaton suhtautuminen ympäristötekijöihin on tärkeä edellytys sille, että pääsemme kouluttamaan koiralle mitään lajitaitoja.

M

MOTIVAATIO  
 • Viikot 3-4
 • Moottori yskähtelee vai mopo karkaa? Miten valitset ja rakennat erilaisia vahvisteita yhdessä koiran kanssa? Miten selvität, mikä juuri sinun koiraasi motivoi ja minkä arvoisia esimerkiksi eri palkkiot sille ovat? Miksi eri arvoisia ja eri tunteita herättäviä palkkioita tarvitaan?

A

AKTIIVISUUS 
 • Viikot 5-6
 • Miten haetaan ja säilytetään itsenäisen työn ja yhteistyön tasapaino koiran elämässä? Miten rakennetaan paljon puhuttu "aktiivinen koira" ja "hyvä suhde"? Miten tehdään arjesta ja kouluttamisesta mahdollisimman sujuvaa vuoropuhelua koiran kanssa?

R

REAKTIOT
 • Viikot 7-8
 • Nopeiden ratkaisujen ja huolellisen harkinnan tasapaino. Miten koiran impulsiivisuus vs. hyvä itsehillintä kannattaa huomioida sen kouluttamisessa? Missä tapauksissa ja milloin itsehillintä kannattaa nostaa harjoiteltavien asioiden listan kärkeen - ja miksi sitä voi olla vaarallista harjoitella liian aikaisin?

T

TAIDOT  
 • Viikot 9-10
 • Koiran taipumukset, koira oppijana ja kouluttajan työkalupakki - miten koiran yksilölliset piirteet oppijana kannattaa selvittää ja huomioida sen kouluttamisessa? Mihin tilanteisiin erilaiset koulutustekniikat sopivat? Tutustutaan lukuisiin keinoihin saada uusi taito alulle - niitä soveltamalla sinun ei tarvitse enää kysellä muilta, miten joku yksittäinen taito X opetetaan.

TV

Joka viikko pidetään mielessä myös nämä valmennuksen tausta-ajatukset!

Tunnista taipumukset - Tavoittele tasapainoa
 • Tunnista taipumukset: Hyödynnetään saamaasi testiraporttia, jos koirasi on SmartDOG PENTU-, KOGNITIO-, ja/tai OPPIMISNOPEUS-testattu! (Jos ei ole, saat apukysymyksiä tai lisätehtäviä koirasi objektiivisen havainnoinnin ja arvioinnin avuksi.)
 • -> Tavoittele tasapainoa: Edellisten perusteella valitaan yhdessä sinun koirallesi sopivimmat harjoitukset jokaiselle valmennusviikolle. Mikä on tärkeintä juuri nyt? Mitä voi jättää vähemmälle tai myöhemmäksi?
Viritä vuoropuhelu - Valitkaa vahvisteet
 • Viritä vuoropuhelu: Se seikka joka varmasti eniten on parantanut koiratreenieni sujuvuutta vuosien varrella, on ajatus treenihetkestä vuoropuheluna koiran kanssa. Mitä taitavammaksi siinä tulemme, sitä jouhevammin treenihetki soljuu alusta loppuun ilman turhia katkoja ja konflikteja.
 •  -> Valitkaa vahvisteet: Tämä korostuu motivaatioviikoilla, mutta käytännössähän kaikki koulutus rakentuu vahvisteiden varaan. Opit tutkimaan palkkioiden arvoa ja vaikutuksia ja “sivuvaikutuksia” yhdessä koirasi kanssa, ja valitsemaan / rakentamaan eri tilanteisiin sopivia palkkioita.

Jokaisen osion ensimmäisellä viikolla saat mobiilisovelluksen kautta materiaalipaketin: tekstin ja tarvittaessa selkeyttävien video- tai äänitallenteiden muodossa. 

Luvassa on myös tehtäviä, treenisuunnitelmia, kyselyitä. Ja mitä vain keksimme - sillä valmennuksen osallistujana olet mukana muovaamassa sisältöjä! Kerään palautetta ja ideoita koko ajan, ja pääset vastaamaan kyselyihin suoraan sovelluksessa.

DogssApp kutsuu!

Samalla kun valmennus siirtyi digimuotoon, syntyi sille myös uusi kotipesä: DogssApp! Mobiilisovelluksen avulla sinulla on valmennus ja valmentaja koko ajan mukanasi!MOBIILISOVELLUS DogssApp

Sovelluksen ansiosta sinulla on kaikki ohjeet, valmennuspuhelutallenteet, valmentaja ja yhteisö aina taskussasi, milloin ja missä ikinä haluatkin treenata, keskustella, kerrata tai tehdä suunnitelmia!

DogssApp-sovellus toimii millä tahansa laitteella, myös tietokoneella tavallisen verkkosivuston tapaan, ja sinä olet mukana kehittämässä sitä! Sovellukseen voit kirjata myös omia tunnelmia ja harjoittelukertoja. Omien treenien seuranta tekee edistymisen näkyväksi ja motivoi jatkamaan.

YHTEISÖ

Sinulla on muista mahtavista tyypeistä ja kaikenkarvaisista koirista koostuva, kannustava osallistujaporukka koko ajan tukenasi! Yhteisössä on parhaimmillaan lähes 24/7 mahdollisuus saada apua ja myös auttaa muita. Yhteisö toimii sekä DogssAppissa että Facebook-ryhmässä. Hyvien treenikaverien arvo on kerrassaan mittaamaton, ja etänäkin voi olla toiselle läsnä!

VALMENNUSPUHELUT JA TALLENTEET

Aika ajoin Smarttistartin puitteissa järjestetään ryhmävalmennuspuheluita, jotta saat taatusti tukea ja yksilöllistä valmennusta! Jokaisessa valmennuksen osiossa on mahdollisuus lähettää oma kysymys ja saada siihen vastaus seuraavassa Zoom-tapaamisessa. Kuulen mielelläni, mitä kuuluu, miten sujuu, mikä on edistynyt upeasti ja mihin tarvitset apua? Kaikki tapaamiset tallennetaan ja tallenteet kertyvät hyödylliseksi kirjastoksi käyttöösi!

Pentupilotti goes digi

Entä mitä tuumivat Smarttistartin pilottiryhmään osallistuneet Piia ja Myrtti, sekä aivan ensimmäisen Pentupilotti-kurssin 2018 käyneet Tiina ja Wanda?

terveisiä Smarttistartin yhteisöltä

Mitä asiakkaat ovat kokeneet?

Myrtti

Smarttistartti on innoittanut treenaamaan ihan yksikseenkin hyviä arjen taitoja. Sosiaalisen osion harjoitukset ja leikit ovat auttaneet meitä mm. lenkeillä kiihkeän nuoren koiran kanssa. Ryhmävalmennustapaamiset ovat tärkeitä mahdollisuuksia kysyä neuvoja omiin haastaviin tilanteisiin koiran kanssa. Niistä saa sekä vertaistukea että tärkeitä neuvoja Katjalta. Katjan rauhallinen ja positiivinen tapa kouluttaa ja neuvoa jättää aina hyvän positiivisen mielen, jonka voimalla taas jaksaa treenata asioita eteenpäin!

Piia Virtanen ja spn Myrtti
Wanda

Hieman epävarman ja kiihkeän pennun kanssa saatiin hyvä startti eteenpäin. Nyt aikuisena koira osaa hakeutua rauhalliseen mielentilaan lajitreeneissäkin eikä vieraat ihmiset tai ympäristö aiheuta kohtuutonta stressiä. Kiitos Katja!

Tiina Mursula ja labradorinnoutaja Wanda

Investoi sinäkin yhteistyöhön koirasi kanssa ja tule mukaan!

Nyt tuumasta toimeen!

 • Vain 197 euron kertamaksulla saat Smarttistartin pysyvästi käyttöösi!
 • Hinta sisältää siis kaikki nykyiset ja tulevat materiaalit sekä sovelluksen päivitykset - sisällöt hioutuvat yhä paremmiksi, valmennuspuhelutallenteita kertyy ja DogssApp-sovellusta kehitetään!
 • Opiskelet ja treenaat omassa rauhassa ilman reissaamista, polttoainekuluja ja kurssien hälinää...

Eikö maksu mene läpi tai haluatko mieluummin laskun? Pyydä lasku: [email protected]

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minkä ikäisen koiran kanssa voin osallistua?

Smarttistartissa ei ole ikärajaa. Voit lähteä jo mukaan, vaikka pentusi olisi vielä pentulaatikossa! Voit osallistua myös teini-ikäisen koiran kanssa - tai aikuisen koiran kanssa, jos kurssin teemat tuntuvat teille ajankohtaisilta! Kouluttamisen sisältöön ja tahtiin vaikuttaa enemmänkin koiran yksilöllinen kehitystahti ja aiempi oppimishistoria, kuin ikä numeroina.

Onko tämä valmennus aloittelijoille vai kokeneille koiraharrastajille?

Tule sellaisena kuin olet! Aloittelevien koiranomistajien kysymykset auttavat hiomaan materiaalista selkeän myös muille valmennettaville. Kokeneiden konkarien ansiosta ryhmässä syntyy varmasti syvällisempääkin keskustelua valmennuksen teemoista, ja löytyy asiantuntemusta koko porukan yhteiseksi hyväksi.

Miten maksaminen toimii ja voinko saada rahat takaisin?

 • Vaihtoehto 1: Maksat ostosivulla kertamaksun 197 euroa (korttimaksuna) ja pääset heti valmennuksen ensimmäisten viikkojen kimppuun!
 • Vaihtoehto 2: Voit myös pyytää laskun sähköpostitse: [email protected] Laskun maksettuasi lisään sinulle pääsyn velmennukseen.
 • DogssApp ja Smarttistartin sisällöt jäävät käyttöösi 10 viikon valmennuksen jälkeenkin
 • Rahat takaisin -takuu 14 vuorokautta ostopäivästä: Jos päättäisit jostain syystä perua kahden viikon kuluessa ostosta, palautan rahasi!

Millaiset koulutusmenetemät tässä valmennuksessa on?

Kaikki koulutukseni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen. Opettelemme palkkioiden käytössä niin taitaviksi, että muut keinot muuttuvat tarpeettomiksi. Väkivallalle Tikkujutulla on nollatoleranssi. Kouluttajana minulle tärkeitä sanoja ovat vuorovaikutus, ilo, sydän ja järki. Käy lukemassa arvoistani lisää Tikkujutun nettisivustolla!

Smarttistartin yhteisössä saa kertoa omista kokemuksista ja kysyä ilman pelkoa. Muistetaan, että jokainen koira on yksilöllinen timantti ja omistajalleen rakas! Yhteisössä keskustellaan ystävällisesti, toisia kunnioittavasti ja kannustavasti - ei syytellä eikä juoruilla.

P.S.

Ihan mahtavaa, että olet mukana! Tapaamisiin DogssAppin puolella!

Vielä kysyttävää?
 [email protected]