Katja

Minkä puolesta?

Vuorovaikutus

Vuoropuhelu ja yhteys, toisen kuunteleminen ja ymmärtäminen. Sinun ja koirasi kesken, sinun ja minun kesken. Myös eri tavoin ajattelevien kesken, koska muuten ei ole pienintäkään toivoa löytää yhteistä säveltä.

Ilo

Hyvä mieli treenin aikana ja jälkeen. Onnistumisista riemuitaan yhdessä! Epäonnistumisia ei ole olemassa - virheet ovat vain infoa siitä, mitä pitää harjoitella lisää.

Jos elämäsi kääntyy kampanjaksi jotakin vastaan,
vastustamasi asiat valtaavat alaa.
Päätä, minkä puolesta olet

ja panosta siihen.

Palkitseminen

Niin taitava positiivisen vahvistamisen (tai tarvittaessa tuplavahvisteiden) käyttö, että muut keinot muuttuvat tarpeettomiksi tai niitä tarvitaan yhä harvemmin. Kouluttaminen on pieni, tärkeä osa koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sujuvaa arkea.

Sydän ja järki

Teoriatieto + käytännön kokemus auttavat tekemään hyviä ratkaisuja hetkessä. Kouluttaminen on paljon muutakin kuin mekaaninen taito. Sydän mukana!

Kuka?

Katja ja koirat Tikkujuttu
Ikuisesti oppimassa

Olen koulutukseltani agrologi (AMK), julkaisugraafikko ja kasvatustieteen yo.  Olen valmistunut mm. SmartDOG-lisenssitestaajaksi, hyppytekniikkakouluttajaksi ja nosework-kouluttajaksi, ja käynyt lukuisia koiriin liittyviä seminaareja ja koulutuksia niin Suomessa, ulkomailla kuin verkko-opintoinakin. Olen koukussa oppimiseen ja haluan tietää koko ajan lisää koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista! Tie on loputon, joka päivä oppii uutta!

Tiede auttaa käytännössä

Olen opiskellut mm. käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen yliopistossa. Käyttäytymisanalyysi on tiede, joka tutkii käyttäytymistä ja sen muutosta – siis oppimista! Soveltavan käyttäytymisanalyysin (Applied behavior analysis) hyödyntäminen on kouluttamisen perusta, ja oppimisen mekanismeihin liittyvä tieto ja osaaminen on tärkeä osa ammattitaitoani käytännössä. Koirat oppivat käyttäytymisensä seurauksista. Ympäristöllä – mm. olosuhteet, paikka, läsnäolijat, palkkiot, koiran oma olotila – ja erityisesti näiden ympäristötekijöiden muutoksilla on valtava vaikutus koirien motivaatioihin ja käyttäytymiseen joka hetki.

Hellä-pentu vierailulla Tikkujuttu
Kaiku haukkuu
Koirat

Omien koirieni kanssa olen harrastanut lähinnä PK-lajeja, tokoa ja tunnistusetsintää. Lajivalikoimassa painottuu tällä hetkellä IGP ja siihen liittyvien osa-alueiden harjoitteleminen Kaikun ja Ketun kanssa. Tikkujutulle nimen antanut Tikku siirtyi vahtiin pilvien päälle huhtikuussa 2020, ihana Taika helmikuussa 2021.

Koiriani ovat työllistäneet myös näyttelijän keikat useissa tv-, elokuva- ja radioproduktioissa.  (Klikkaa nuolta alla ja lue lisää!)

Jälkistartti - Lähde mukaan helposti verkossa!